۱۰ خوراکی ممنوع در زمان مبارزه با بیماری ویروسی

۱۰ خوراکی ممنوع در زمان مبارزه با بیماری ویروسی

شیوع ویروس کرونا و همه‌گیر شدن آن در سراسر جهان همه ما را در معرض خطر قرار داده است. داشتن رژیم غذایی در صورت ابتلا به این بیماری اهمیت بسیاری دارد، چراکه مصرف برخی خوراکی‌ها در زمان مقابله با بیماری‌های ویروسی سبب ت

شیوع ویروس کرونا و همه‌گیر شدن آن در سراسر جهان همه ما را در معرض خطر قرار داده است. داشتن رژیم غذایی در صورت ابتلا به این بیماری اهمیت بسیاری دارد، چراکه مصرف برخی خوراکی‌ها در زمان مقابله با بیماری‌های ویروسی سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

به نقل از ایزی هلث اپشنز : تقویت سیستم ایمنی یکی از بهترین اقداماتی است که می‌توانیم برای مقابله با ویروس کرونا انجام دهیم و رژیم غذایی در این زمینه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 

در شرایطی که برخی خوراکی‌ها می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند، برخی دیگر موجب تضعیف آن می‌شوند. در ادامه با برخی از خوراکی‌ها که می‌توانند موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن انسان شوند و علائم بیماری را تشدید کنند بیشتر آشنا می‌شویم.

آبنبات 

ایجاد التهاب یا افزایش آن در بدن یکی از بدترین کارهایی است که می‌توانید هنگام وجود ویروس در بدن خود انجام دهید. التهاب می‌تواند موجب تضعیف گلبول‌های سفید خون شود که توانایی سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت کاهش می‌دهد.

زمانی که موضوع التهاب مطرح می‌شود شکر یکی از بدترین موادی است که می‌توانید مصرف کنید. اگر ویروس ــ چه کوویدـ۱۹ یا آنفلوآنزا و سرماخوردگی ــ در بدن شما نفوذ کرده است، از مصرف خوراکی‌هایی مانند آبنبات، دونات، بستنی و دیگر منابع حاوی شکر تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته‌اید پرهیز کنید.

شیر

زمانی که با بدن درد مواجه‌اید شاید فکر کنید که نوشیدن یک لیوان شیر گرم به خواب بهتر شبانه کمک می‌کند، اما بهتر است در این زمینه تجدیدنظر کنید.

لبنیات، به ویژه شیر، می‌تواند غلظت مخاط را افزایش دهد و این امر می‌تواند به گرفتگی بینی، گلو و ریه‌ها منجر شود. شیر خلاص شدن از شر آلرژن‌ها و پاتوژن‌های مضر موجود در بدن را دشوارتر می‌کند و سبب می‌شود آن‌ها برای مدت‌زمان طولانی‌تری در بدن شما بمانند.

قهوه 

شاید شما هم مثل بسیاری از افراد دیگر در جهان روز خود را با نوشیدن یک فنجان قهوه آغاز کنید و پرهیز از این کار غیرممکن به نظر برسد. اما اگر بیمار هستید، تامین آب مورد نیاز بدن و هیدراته نگه داشتن آن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و قهوه می‌تواند در این زمینه به دشمن شما تبدیل شود.

قهوه به عنوان یک عامل ادرارآور شناخته می‌شود از این رو نوشیدن قهوه می‌تواند خطر کم‌آب شدن بدن را افزایش دهد و این می‌تواند شرایط یک بیماری ویروسی را بدتر کند.

نان 

برخی افراد همواره باید از منابع حاوی گلوتن مانند نان پرهیز کنند، در شرایطی که دیگران حساسیت کمی به این ماده دارند و به ندرت با شعله‌ور شدن حساسیت به گلوتن مواجه می‌شوند.

اما اگر در دسته دوم هم قرار دارید و به یک بیماری ویروسی مبتلا شده‌اید باید گلوتن را از رژیم غذایی خود تا زمان بهبودی کامل حذف کنید، زیرا حساسیت اندک به این ماده نیز می‌تواند موجب افزایش التهاب و بدتر شدن واکنش سیستم ایمنی شود. 

الکل

الکل استرس و تنش بیشتری به بدن وارد می‌کند و کبد را وادار می‌کند از منابع خود برای پردازش سموم واردشده به بدن استفاده کند.

به همین دلیل است که در زمان ابتلا به بیماری باید به طور کامل از مصرف الکل پرهیز کنید تا استرس وارده به بدن که می‌تواند روند بهبودی را دشوار کند کاهش یابد.

موز

موز یک میوه مغذی است و در زمان ابتلا به بیماری شاید انتخابی سالم به نظر برسد، اما به دو دلیل این گونه نیست.

اول این‌که موز سرشار از قند است و می‌تواند التهاب را در بدن افزایش دهد. دوم این‌که مصرف این میوه می‌تواند موجب ترشح هیستامین‌ها در بدن شود و می‌تواند احتقانی را که در حال حاضر با آن مواجه‌اید تشدید کند.

پس مصرف موز می‌تواند به معنای آبریزش، عطسه و سرفه بیشتر و تشدید علائم بیماری باشد.

شکلات 

زمانی که بیمار هستید، مصرف شکلات بیش از آن‌که مفید باشد می‌تواند به ضرر شما تمام شود. شکلات نه تنها می‌تواند سرشار از شکر پالایش‌شده باشد، بلکه حاوی چربی اشباع شده نیز هست که نشان داده است شرایط بیماری‌های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا را بدتر می‌کند.

هات‌داگ 

هات‌داگ و انواع دیگر سوسیس نه تنها سرشار از نمک است که می‌تواند موجب کم‌آبی بدن شود و علائم بیماری را تشدید کند. این ماده غذایی دارای سطوح بالایی از ماده افزودنی سدیم نیترات نیز هست. بنابر مطالعه‌ای که در نشریه The Lancet منتشر شد، این ترکیب می‌تواند محرکی برای سردرد حتی در افراد سالم باشد.

بیکن 

بیکن نیز سرشار از نمک و نیترات‌هاست و می‌تواند همانند هات‌داگ به کم‌آبی بدن منجر شود که نتیجه‌ای جز طولانی‌تر شدن دوره بیماری و تشدید علائمی مانند سردرد نخواهد داشت.

پیتزا 

هریک از مواد تشکیل‌دهنده پیتزا می‌توانند به تشدید علائم بیماری ویروسی منجر شود. از بخشی لبنیاتی یعنی پنیر که می‌تواند به افزایش غلظت مخاط منجر شود تا چربی اشباع زیاد که التهاب را تشدید می‌کند و گوجه‌فرنگی که می‌تواند محرکی برای ترشح هیستامین و تشدید احتقان باشد، پیتزا غذایی است که تا زمان بهبودی کامل باید آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.